Vuoden 2022 tunnustuspalkinnot

Varsinaisten opiskeluapurahojen lisäksi päätti rahaston hallitus palkita hakemuksetta viisi (5) iisalmelaista henkilöä rahaston sääntöjen mahdollistamilla tunnustuspalkinnoilla pyyteettömästä uurastuksesta kulttuurin ja liikuntakulttuurin saroilla.

Samoilla perusteilla rahaston hallitus päätti myös palkita Petteri Kettusen Kulttuurin ja Liikuntakulttuurin moniottelijana eli palkittuja on siten viisi.

Vuodesta 1989 lukien rahaston repertuaariin otetut tunnustuspalkinnot on nyt myönnetty jo 137 iisalmelaiselle ahertajalle.

Lassi Korpihalla

Lassi Korpihalla on musiikin moniosaaja, joka on tuonut esille Iisalmea esim. sanoitus- ja sävellystyössä. Korpihalla on mm. päässyt Salon lastenlaulukilpailun finaaliin.

Korpihalla lähtee innostuneesti mukaan erilaisiin projekteihin ja hyväntekeväisyystyöhön. Lassi Korpihalla on mm. vetänyt vapaaehtoisena K70-kuoroa Ilvolanpirtillä, ollut mukana seurakunnan ruoka-avussa ja monien lauluhetkien vetäjänä.

Korpihalla oli aktiivisesti mukana Pro Kivikoulu -yhdistyksessä, joka pyrki säilyttämään paikallista rakennusperintöä sekä tuoda sinne toimintaa ja sisältöä.

Korpihalla on mukana myös Iisalmen Mieslaulajissa ja lions-toiminnassa. Lassi Korpihalla ei tuo itseään esille, vaan keskittyy musiikkiin ja tuomaan iloa eri-ikäisille kuulijoille.

Korpihallaa on kuvattu suurisydämiseksi, iloiseksi ja auttavaiseksi persoonaksi.

Ulla Vornanen

Ulla Vornanen on sitoutunut ja pitkäaikainen toimija Iisalmen teatterissa, ja hän on ollut mukana teatteritoiminnassa vuodesta 2010. Ulla on hoitanut teatteriyhdistyksessä mm. markkinointia, sihteerin töitä ja talousasioita.

Ulla Vornanen on merkittävä apu teatterin käytännön pyörittämisessä, ja hän tekee pyyteetöntä työtä teatterin hyväksi, mahdollistaen näin myös omalta osaltaan teatterielämyksiä kaupunkilaisille. Ulla nähdään myös lavalla ajoittain.

Ulla Vornanen on positiivinen, ulospäin suuntautunut puurtaja, joka antaa paljon omasta ajastaan teatteriharrastukselle. Ulla on omalla persoonallaan luonut hyvän yhteistyöverkoston eri toimijoiden kanssa. Hän on myös iloinen ja yhteistyökykyinen

Samu Karppinen

Liikuntaseura Ote on vuonna 2016 perustettu monilajiseura, joka liikuttaa vuosittain satoja yläsavolaisia lapsia ja nuoria lajeinaan parkour, tanssi ja akrobatia. Seura hallinnoi omaa tilaa, jossa on parkouriin tehty erillinen harjoitustila ja liikuntasali. Ote on noussut parin viime vuoden aikana eniten alle 18-vuotiaita liikuttavaksi seuraksi Iisalmessa. Alle 18-vuotiaita on seuran toiminnassa mukana yhteensä yli 400.

Parkour on seuran lajikirjon suosituin harrastusmuoto. Vuonna 2021 käynnistyneessä Iisalmen harrastamisen mallissa (IHMe) kuultiin lasten ja nuorten (n. 1500 vastausta) harrastustoiveita ja parkour nousi ylivoimaisesti suosituimmaksi harrastustoiveeksi.

Pelkästään IHMe:n kautta olevia parkourkerhoja toimii lapsille ja nuorille Otteen tiloissa noin 10 kerhoa viikossa.

Samu Karppinen vastaa seurassa parkourin opetuksesta. Samu on viihtynyt parkourin parissa teinivuosistaan asti, ja hänen lajituntemuksensa on syventynyt parkourohjaajakoulutuksissa ja -tapahtumissa. Samu on olemukseltaan rauhallinen ja luotettava. Samu on omalla työpanoksellaan vaikuttanut merkittävästi Liikuntaseura Otteen kasvuun ja tunnettavuuteen.

Ohjaajana Samu on kärsivällinen ja tarkkasilmäinen. Hän ohjaa kokemuksen kautta syntyneellä varmalla otteella kaikenikäisiä harrastajia. Taitoa löytyy niin, että hän pystyy omalla esimerkillään sekä innostamaan että haastamaan liikkujia.

Juha Vasko

Iisalmen Judoseura on perustettu vuonna 1976. Seura harjoittelee Iisalmen liikuntahallin tatamilla. Seuratoiminnan pääpaino on kohdistettu nuoriin judokoihin, joille on ohjattuja harjoituksia ikä- ja tasoryhmittäin aina viisivuotiaasta aikuisiin.

Lasten ja nuorten toiminnan lisäksi seura pyörittää kaikille avointa kuntojudotoimintaa. Seura on menestynyt hyvin myös kilpajudossa. Mainetta ja kunniaa on tullut niin nuorten kuin aikuisten sarjoissa. SM-mitaleja seuran judokat ovat saavuttaneet vuosien saatossa 83 kappaletta. Mitalisaldoa kaunistaa myös yhdeksän PM-mitalia ja pistesijat nuorten EM-tatamilta.

Juha Vasko on toiminut aktiivisena ohjaajana ja talkootyöntekijänä 80-luvulta alkaen. Hän on toiminut ensin junioreiden ohjaajana ja myös 90-luvusta alkaen vastannut kuntojudon ja muksujudon ohjauksesta. Juha on ollut esimerkillinen seuratoimija ja osallistunut mm. kilpailutoiminnan järjestämiseen sekä vastannut lajiesittelyistä varhaiskasvatus- ja kouluikäisille. Hän on toiminut myös judoseuran puheenjohtajana 80-luvun lopussa ja johtokunnan jäsenenä 80-, 90- ja 2000-luvuilla.

Juho on esimerkillinen seuratoimija, joka on ollut aina valmis antamaan vahvan panoksensa seuratyöhön. Hän omaa myös seuran toiseksi korkeimman vyöarvon, 2 dan.

Petteri Kettunen

Pallo-Kerho 37 (PK-37) on jalkapalloseura, joka on perustettu vuonna 1937. PK-37 on yksi viidestä suurimmista Iisalmen urheiluseuroista, jonka riveissä palloilee yli 300 pelaajaa. Seuralla on edustusjoukkueen lisäksi joukkueet 11 eri junioriikäluokassa sekä liikuntaleikkikerho.

Seura on Suomen palloliiton (SPL) ja Olympiakomitean tähtiseura ja SPL:n laatujärjestelmässä tasolla kaksi. Seuran arvoja ovat iloisuus luotettavuus, menestys ja yhteisöllisyys. PK tekee yhteistyötä Kuopion Palloseuran kanssa, joten lahjakkaimpien pelaajien kehitys taataan lisäharjoituksilla KuPS:n ikäluokkajoukkueissa.

Petteri on suorittanut Uefa C-valmentajatutkinnon. Hän on pelannut PK-37:ssä junioreista edustusjoukkueeseen asti vuosina 1968–1979. Petteri on toiminut vuosina 2010–2019 2003 syntyneiden junioreiden valmentajana ja vuonna 2021 hän aloitti edustusjoukkueen huoltajana ja toimii tässä tehtävässä edelleen. Hän on noudattanut yhteisesti sovittuja pelisääntöjä ja on valmentajana sitoutunut, motivoitunut, kannustava ja keskusteleva valmentaja sekä on paneutunut tehtäväänsä todella kiitettävästi.

Petteri Kettunen on vuosikausia ansioitunut myös kulttuurin sektorilla. Hän on aktiivisesti mukana vapaaehtoisena avustajana useissa erilaisissa kultuuriprojekteissa. Innokas ja myönteinen asenne sekä toisiinkin tarttuva positiivisuus huokuvat Petteristä, kun hän ahkeroi iisalmelaisen kulttuurin taustavaikuttajana. Roudarin työtkään eivät ole hänelle vieraita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *