Tunnustuspalkinnot vuonna 2023

Varsinaisten opiskeluapurahojen lisäksi päätti rahaston hallitus palkita hakemuksetta neljä (4)
iisalmelaista henkilöä rahaston sääntöjen mahdollistamilla tunnustuspalkinnoilla pyyteettömästä
uurastuksesta kulttuurin ja liikuntakulttuurin saroilla. Vuodesta 1989 lukien rahaston repertuaariin
otetut tunnustuspalkinnot on nyt myönnetty jo 141 iisalmelaiselle ahertajalle.

Kulttuuri:
Kallio Kati, Kalevalakuoro ja Riiki Jani, Teatteri ja tanssi

Liikuntakulttuuri:
Järvinen Hanna, Floorball Iisalmi ja Vainikainen Veijo, Iisalmen Visa/suunnistus

Kati Kallio
Kati Kallio on iisalmelainen kuoroaktiivi, joka on liittynyt Iisalmen Kalevalakuoro ry:n jäseneksi syksyllä 2004. Hänet valittiin saman tien yhdistyksen hallitukseen jäseneksi, missä Kati on siitä lähtien ollut yhtäjaksoisesti, ja toiminut koko ajan myös kuoron rahastonhoitajana, hoitaen sitä tehtävää esimerkillisen huolellisesti ja ammattitaitoisesti.
Hallituksessa hän on pitkäaikaisesti hoitanut myös kuoron markkinointiin, viestintään ja tiedottamiseen liittyvät tehtäviä. Mm. kuoron konserttijulisteiden ja käsiohjelmien visuaalinen ilme on jo viitisentoista vuotta ollut Katin käsialaa. Kati Kallio tuo Kalevalakuoron ja sen hallituksen toimintaan uusia ideoita, ja vie omalla aktiivisuudellaan sekä kuoroa että sen hallintoa eteenpäin. Katia voi hyvällä syyllä kutsua ”työmyyräksi”, joka kuoron taustalla hoitaa pyyteettömästi ja oma-aloitteisesti lukemattomia ammattitaitoa vaativia tehtäviä.
Myös laulajana Kati Kallio on aktiivisesti kehittänyt itseään sekä Iisalmen Kalevalakuoron riveissä että osallistunut Suomen Naiskuoroliiton järjestämiin koulutuksiin, kilpailuihin ja tapahtumiin. Esiintymisiin ja laulukeikoille Kati on aina valmis lähtemään. Kati Kallio toimii aktiivisesti myös muissa järjestöissä.

Jani Riiki
Jani Riiki on iisalmelainen teatterin ja kansantanssin harrastaja. Jani on toiminut teattereissa 13-vuotiaasta ja tanssialan yhdistyksissä aivan pienestä pitäen. Hän on ollut mukana näyttelemässä, koreografina ja tanssimassa mm. IN-teatterissa, Jyrkän Ruukin teatterissa, Nuorisoteatteri Norsussa, Konolanmäen kesäteatterissa sekä Ulmalan nuorisoseurassa.
Riiki sai kunniamaininnan ilmiömäisestä heittäytymiskyvystään Jyväskylän harrastajateatterikesässä 2023 IN-teatterin Rouva C -näytelmässä. Hänen roolisuoritustaan kesän 2023 Jyrkän Ruukin teatterin Meidän isä -näytelmässä on kuvailtu vaikuttavaksi ja koskettavaksi. Häntä on kuvailtu näyttelijänä muuntautumiskykyiseksi ja lahjakkaaksi nuoreksi tekijäksi.
Jani Riiki on myös esitysten taustamahdollistaja. Hän on toiminut mm. koreografina syksyllä ensi-iltaan tulleessa Shell’s Angles -näytelmässä. Jani Riikiä kuvaillaan myönteiseksi ilmapiirin rakentajaksi, ratkaisukeskeiseksi, idearikkaaksi ja pyyteettömäksi mahdollistajaksi, joka ei tee itsestään numeroa. Jani tunnetaan avuliaisuudestaan ja siitä, että hän on positiivinen ja kotiseuturakas teatteri-ja tanssialan yhteisöllisyyden rakentaja.

Hanna Järvinen
Floorball Iisalmi FBI ry on vuonna 1996 perustettu salibandyn erikoisseura. FBI tarjoaa reilulle 200 jäsenelleen mahdollisuuden harrastaa tai toimia salibandyn parissa alle kouluikäisistä seniori-ikäisiin saakka. Seura tukee toiminnallaan myös lasten, nuorten sekä perheiden liikkumista Ylä-Savon alueella järjestäen mm. Savo-Karjalan alueen matalankynnyksen salibandyn sarjan ja siihen liittyviä turnauksia. Kaudella 2022–2023 seuran toimintaan osallistui kaiken kaikkiaan n. 230 jäsentä. Floorball Iisalmi ry panostaa etenkin lasten liikkumiseen ja monipuoliseen liikuttamiseen. Seurassa salibandyä voi harrastaa joko kilpa tai harrastemielessä. Harrastetoiminnan tarkoituksena on tarjota helppo tapa tutustua lajiin leikin, pelin ja yhdessä olon kautta sekä tarjota mahdollisuus mukavaan yhteisliikuntaan. Kauden aikana pelataan seuran sisäisiä miniturnauksia ryhmien harjoitusvuoroilla sekä mahdollisesti ystävyysotteluita ympäristökuntien joukkueita vastaan.
Hanna Järvinen on Floorball Iisalmen taustatekijä, joka tekee paljon näkymätöntä työtä lasten ja seuran hyväksi. Hanna on ollut seuran toiminnassa mukana reilusti yli kymmenen vuotta. Hannalla on seuran raha-asiat hallussa ja hän huomioi säästeliäästi talouden kokonaisuuden, jotta lasten ja nuorten harrastuskustannukset pysyisivät mahdollisimman alhaisina.
Tärkeintä Hannalle on se, että lapset ja nuoret ohjautuvat harrastusten piiriin, jossa taloudellinen tilanne ei saisi olla kynnyskysymys. Hannan tehtävänä on myös viestiä perheille kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, liikunnan lisäksi jaksamisesta, unesta ja ylipäätään hyvistä valinnoista elämässä. Hanna innostuu ja innostaa järjestämään kesäleirejä, diskoja, kirpputoritapahtumia jne. Hän huolehtii toimintojen organisoinnit ja ostokset kioskiin.
Hannan vastuulla on ollut myös sponsoreiden hankkimien ja palkinnot turnauksiin. Hanna on iloinen, aurinkoinen, huolehtiva ja aina hyvin helposti lähestyttävä persoona. Etenkin lapset ovat lähellä Hannan sydäntä.

Veijo Vainikainen
Iisalmen Visan Suunnistusjaosto on jaosto, joka toimii aktiivisesti suunnistustoiminnan ylläpitämiseksi Iisalmen alueella. Toimintaan kuuluu muun muassa kuntorastien pitäminen, suunnistuskoulut eri ikäryhmille sekä kansallisten suunnistuskisojen ja erilaisten suunnistustapahtumien järjestäminen. Jaosto tarjoaa myös Tyky-päiviä lähialueen yrityksille.
Suunnistusjaosto toimii myös yhteistyössä muiden Ylä-Savon suunnistusseurojen kanssa järjestämällä yhteisiä kuntorasteja ja nuorten toimintaa sekä osallistumalla viestikilpailuihin yhteisillä joukkueilla.
Perustelut
Veijo on ollut Iisalmen Visaan toiminnassa mukana 1970-luvun alusta alkaen. Alusta alkaen hän on osallistunut karttojen piirtoon eli hän on luonut perustaa kaikelle suunnistustoiminnalle. Suunnistusjaoston puheenjohtajana hän toimi 1970–80 –lukujen taitteessa. Sekä karttapuolen että varsinkin ajanoton muuttamisessa tietokoneaikaan hän on ollut tämän alueen pioneeri. Ajanotto Iisalmen Visan suunnistuksessa ja myös hiihdossa on ollut Veijon vastuulla liki 30 vuoden ajan, ja hän on vastannut kaikkiaan satojen tapahtumien ajanotosta alkaen lasten kilpailuista, viikoittaisista kuntorasteista ja piirin sekä kansallisen tason kisoista aina lukuisiin SM-kisoihin ja KLL:n mestaruuskisoihin asti.