Tunnustuspalkinnot vuonna 2021

Varsinaisten opiskeluapurahojen lisäksi päätti rahaston hallitus palkita hakemuksetta neljä (4)iisalmelaista henkilöä rahaston sääntöjen mahdollistamilla tunnustuspalkinnoilla pyyteettömästä uurastuksesta kulttuurin ja liikuntakulttuurin saroilla. Vuodesta 1989 lukien rahaston repertuaariin otetut tunnustuspalkinnot on nyt myönnetty jo 128 iisalmelaiselle ahertajalle.

Antti Karjalainen

Antti Karjalainen on yli 20 vuoden ajan ollut iisalmelainen musiikintekijä, Iisalmen teattereiden musiikin tekijä ja joskus jopa näyttelijä. Karjalainen on toiminut kapellimestarina ja soittajana useissa teattereiden projekteissa. Lisäksi hän on toiminut kuorojen ja baritoni Ari Honkasen säestäjänä jo vuosia. Järjestöissä Antti on ollut mukana Iisalmen jousisoittajat ry:ssä ja Iisalmen Montessori-yhdistyksessä.

Antti Karjalainen on myös aktiivinen kulttuurin harrastaja, joka käy säännöllisesti konserteissa ja teattereissa. Antti on siis aktiivinen kulttuuritekijä monessa kokoonpanossa sekä osallistuu myös itse aktiivisesti kaupungin kulttuuritarjontaan. Antti on kulttuurin tekijä, joka ei tee itsestään numeroa – päinvastoin hän usein mahdollistaa sen, että muut saavat loistaa.

Jouko Pennanen

Jouko Pennanen on pitkäaikainen kulttuurin monitoimimies, joka on ollut mukana useissa kulttuurihankkeissa Ylä-Savossa varsinaisen elämäntyönsä ohella. Historia, kirjallisuus ja kirjoittaminen ovat aina olleet lähellä Joukon sydäntä. Jouko Pennanen on ollut pistämässä alulle Juhani Ahon museon kunnostusta 1970-luvulla ja hän on ollut yksi Aho-päivien perustajajäsenistä. Jouko on myös toiminut valtakunnallisen Aho-seuran hallituksessa useita vuosia. Koljonvirta ja sen moniulotteinen historia on merkittävä kiinnostuksen kohde Pennaselle. Jouko on myös perehtynyt paikallisiin kulttuuripersooniin ja pitänyt heistä esitelmiä eri tilaisuuksissa. Tärkeä tehtävä oli myös paikallisen sotainvalidiyhdistyksen puheenjohtajana toimiminen ja yhdistyksen toiminnan loppuessa sen varmistaminen, että esineistö ja materiaalit jäävät turvalliseen säilytykseen.

Jukka Halonen

Iisalmen Pelikarhut Juniorit ry on yksi Iisalmen tähtiseuroista. Vuonna 2015 B-juniorit ja nuoremmat eriytettiin pääseurasta omaksi Iisalmen Pelikarhut Juniorit ry:ksi. Jäseniä seurassa on yhteensä noin 270, joista suurin osa on alle 18-vuotiaita (230). Seuran toiminnassa on mukana junioreita kaikista Ylä-Savon kunnista. Seuran perustamisesta lähtien seuran toimintaa on ohjannut Karhunpolku, joka on seuran juniorien urheilullinen ja kasvatuksellinen linjaus. Toiminnassa on tärkeää lasten ja nuorten eri ikävaiheet niin urheilullisesti kuin kasvatuksellisestikin.

Jukka Halonen on ollut Iisalmen Pelikarhujen mukana jo junioripelaajana Leijona liigassa ja sitä kautta edennyt edustusjoukkueen pelaajaksi 2000-luvun vaihteessa. Jukka on valmentanut IPK:n junioreita lähes 10 vuotta. Tällä hetkellä hän valmentaa U20 joukkuetta sekä toimii nuoremman ikäluokan joukkueenjohtajana.

Jukka on valmentamisen lisäksi aktiivisesti mukana seuran talkootoiminnassa ja saa omalla esimerkillään muutkin innostumaan. IPK kantaa oman osansa myös ns. yhteiskunnallisesta toiminnasta ja Jukka on aina ollut valmiina osallistumaan mm. ikäihmisten virkistystoimintaan ja lukuisiin muihin talkootyötehtäviin.

Sanna Kouvalainen

Iisalmen Visan yleisurheilujaosto tarjoaa kaikenikäisille mielenkiintoisen mahdollisuuden toimia seurassa joko lajin harrastajana tai ohjaajana, valmentajana, yleisurheilutuomarina tai monipuolisissa vapaaehtoistoiminnan tehtävissä. Seura tarjoaa valmennusta ohjausta ja kilpailumahdollisuuksia eri harrastajaryhmille. Talvella yleisurheilijat harjoittelevat keskustan väestönsuojassa, jonne seura on itse vuosittain parantanut harjoitteluolosuhteita.

Sanna Kouvalainen on ollut mukana jaoston toiminnassa aktiivisesti noin kuusi vuotta. Sanna on yksi tärkeimmistä yleisurheilujaoston talkootyötä tekevistä taustahenkilöistä. Hänen vastuullaan on ollut tiedottaminen ja ”somevastaavana” toimiminen. Sanna on vastannut järjestettävien kilpailujen ja tapahtumien toimitsijoiden rekrytoinnista sekä toiminut yleisurheilukilpailujen ja kilpailumatkojen organisaattorina. Lisäksi Sanna on etsinyt sponsoreita nuorille urheilijoille.

Rahasto on jakanut tunnustuspalkintoja vuodesta 1989 lukien. Kaikkiaan 128 iisalmelaista on saanut rahaston tunnustuspalkinnon. Palkitsemisen tavoitteena on löytää eri yhteisöjen ”pyyteettömiä puurtajia”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *