Tunnustuspalkinnot vuonna 2020

Varsinaisten opiskeluapurahojen lisäksi Kauppaneuvos A.E. Aminoffin rahaston rahaston hallitus päätti palkita hakemuksetta neljä (4) iisalmelaista henkilöä rahaston sääntöjen mahdollistamilla tunnustuspalkinnoilla pyyteettömästä uurastuksesta kulttuurin ja liikuntakulttuurin saroilla. Vuodesta 1989 lukien rahaston repertuaariin otetut tunnustuspalkinnot on nyt myönnetty jo 124 iisalmelaiselle ahertajalle.

Kulttuuri:

Antti Luumi

Antti Luumi on Iisalmen Mieslaulajien pitkäaikainen rahastonhoitaja ja kirjanpitäjä – hän on toiminut kuorossa vuodesta 1996 alkaen. Antti Luumi on hoitanut kuoron yhteydenpitoa keskusjärjestöön SulaSoliin ja järjestellyt mm. koulutuksia. Luumi on mukana myös SulaSolin piirihallituksessa. Kuorossa Antti on laulanut 2. bassoa ja 2- tenoria sekä suorittanut Mieskuoroliiton perus- ja taitomerkit. Luumi on tehnyt ansiokasta työtä kuoron parissa ja on mukana kaikissa järjestelytehtävissä siitä numeroa tekemättä. Antti on kaikin puolin rakentava ja kannustava henkilö yhteisössään.

Taru Vatanen

Taru Vatanen on ollut jo yhteensä 25 vuotta Iisalmen Kalevalakuoron jäsenenä. Taru on naiskuorotoiminnan monipuolinen aktiivi niin paikallis- kuin valtakunnankin tasolla. Iisalmen Kalevalakuorossa hänellä on ollut lukuisia luottamustehtäviä koko jäsenyytensä ajan ja tällä hetkellä hän toimii kuoron puheenjohtajana. Suomen Naiskuoroliiton hallituksessa Taru on toiminut vuodesta 2014 lukien ja lisäksi osallistunut SulaSolin Pohjois-Savon piirin hallituksen toimintaan kahteen eri otteeseen.

Kaikissa luottamustehtävissään hän on erittäin aktiivinen, eteenpäin katsova, kehittävä sekä pyyteettömästi toimintaan hyvin monipuolisesti osallistuva ihminen. Hyvänä esimerkkinä on vaikkapa Tarun paistamat ruisleivät kuoron varainhankinnan tukemiseksi. Kuorolaisena Taru on kehittymishakuinen ja hän kannustaa sekä tukee muita uuden oppimisessa omalla positiivisella esimerkillään.

Liikunta

Sirpa Lipponen

Iisalmen Naisvoimistelijat (Iina) on kokonaisjäsenmäärältään Iisalmen suurimpia seuroja. Iina on pirteän toimiva, tehokkaasti uudistuva ja värikkäästi näkyvä iisalmelainen tanssi- ja voimisteluseura. Iina on tähtiseura, joka täyttää Olympiakomitean ja Voimisteluliiton kriteerit. Seuran yleisen jumppatarjonnan lisäksi seurassa toimii kuusi tanssillisen voimistelun ja tanssin valmennusryhmää. Iinan toiminnassa kuvastuu vahva laatu ja toiminnassa se pyrkii huomioimaan kaikenikäiset ja tasoiset liikkujat eli tytöt, pojat, naiset sekä miehet.

Sirpa on pitkän linjan iinalainen – tullut Iinaan jäseneksi nuorena oman harrastuksensa kautta. Sirpa on toiminut myös Iinan johtokunnassa ja toimii nykyisin oman tyttärensä joukkueenjohtajana (Flamingot). Sirpa tekee seuratyötä suurella sydämellä ja auttaa aina kun pyydetään. Sirpa myös organisoi joukkueiden kisamatkoja. Sirpa on kannustava, sydämellinen Iinan luottohenkilö.

Niko Schulman

Vapaaotteluseura NHB Iisalmi ry on perustettu vuonna 2006. Lajivalikoimaan kuuluu suomalaisen vapaaottelun, brasilialaisen jiu-jitsun ja lukkopainin lisäksi potkunyrkkeily. NHB on saavuttanut useita SM-mitaleita edellä mainituissa lajeissa. Vuodesta 2016 lukien seura on panostanut vahvasti potkunyrkkeilyyn järjestämällä mm. lajin peruskursseja ja vuonna 2019 seura järjesti potkunyrkkeilyn SM-kilpailut Iisalmessa. Seura harjoittelee Iisalmen keskustan väestönsuojan tiloissa. Harjoitusolosuhteitaan seura on itse vuosittain parantanut pienellä kaupungin avustuksella.

Niko on ollut seuran sihteerinä ja rahastonhoitajana seuran perustamisesta asti eli jo 14 vuoden ajan. Hän vastaa nykyisin potkunyrkkeilyn valmennuksesta yhdessä seuran puheenjohtajan kanssa. Niko on toiminut seurassa täysin talkootyöperiaatteella, sillä seura ei maksa valmentajille korvauksia harjoitustoiminnasta eikä kilpailumatkoista. Niko on aito moniottelija, sillä hän toimii myös aktiivisesti Iisalmen Peli-Karhuissa sekä Urheiluautoilijoissa. Omalla olemuksellaan Niko luo valmennettavissa positiivista ja iloista ilmapiiriä ja ”Saa omalla käytöksellään ihmiset hymyilemään”.

Kauppaneuvos A.E. Aminoffin rahasto on jakanut tunnustuspalkintoja vuodesta 1989 lukien. Kaikkiaan 128 iisalmelaista on saanut rahaston tunnustuspalkinnon. Palkitsemisen tavoitteena on löytää eri yhteisöjen ”pyyteettömiä puurtajia”.

Rahaston hallitus toivottaa kaikille Rauhallista Joulua ja Terveellistä Uutta Vuotta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *