Tunnustuspalkinnot 2019

Varsinaisten opiskeluapurahojen lisäksi päätti Kauppaneuvos A.E. Aminoffin rahaston hallitus palkita hakemuksetta neljä (4) iisalmelaista henkilöä rahaston sääntöjen mahdollistamilla tunnustuspalkinnoilla pyyteettömästä uurastuksesta kulttuurin ja liikuntakulttuurin saroilla. Vuodesta 1989 lukien rahaston repertoaariin otetut tunnustuspalkinnot on nyt myönnetty jo 124 iisalmelaiselle ahertajalle.

Kulttuuri:                                                 

Jari Intonen, kameraseura

Jari Intonen on ollut mukana kameraseuran toiminnassa 70-luvulta alkaen. Seuran rahastonhoitajana hän on toiminut 90-luvun alusta lukien. Hän on osallistunut paikallisen ja valtakunnallisen kameraseuratoiminnan edistämiseen ja hän toimii kameraseuran kuva-arkiston ylläpitäjänä. Viime vuosina Jari on tehnyt valtavan työn vanhojen kuvien digitoinnin parissa tehden samalla myös kameraseuran kuva-arkistoa tutuksi useiden näyttelyjen muodossa. Kaupunkiympäristön muutoksesta julkaistiin 2019 teos ”Vanha uusi Iisalmi”. Samasta teemasta toteutettu valokuvanäyttely lähti liikkeelle Intosen ideasta. Intonen on myös ollut päivittämässä vanhojen kuvien arkistoa ottamassa itse kaupunkikuvia, jotka ovat historiaa tulevaisuudessa.

Antti Kemppainen

Antti Kemppainen on Iisalmen Harmonikkakerhon pitkäaikainen puheenjohtaja. Hän vaalii innolla harmonikan soiton perinnettä ja innostaa myös nuoria mukaan toimintaan. Antti toimii opettajana kerhoissa ja on ollut mukana toiminnassa useita vuosikymmeniä. Harmonikkakerho järjestää tansseja yleisölle sekä kesäisin leirejä soittajille ja vuonna 2019 seura järjesti valtakunnallisen harmonikkaleirin Iisalmessa. Kemppainen on ollut päävastuussa järjestämisestä. Yhdistys on pieni, mutta tekee uutterasti töitä harrastuksensa eteen ja aktiivit ovat aina valmiina lähtemään mukaan tapahtumiin. Antti on yhdistyksen vetäjänä yhteistyökykyinen ja – haluinen. Hän osaa toimia niin lasten kuin aikuistenkin kanssa ja tanssitilaisuudet Nuorisotalolla ovat jo vuosia liikuttaneet seniori-ikäisiä. Omalla isolla panostuksellaan on Kemppainen edistänyt harmonikan soiton kehitystä Iisalmessa.

Liikuntakulttuuri:

Pirjo Koponen

Pirjo on toiminut Iisalmen Ladussa useamman vuoden ajan varapuheenjohtajana vastaten lasten ja nuorten toiminnasta. Hänen vastuullaan on ollut kummiluokkatoiminta, jossa yhteistyötä on tehty mm. Kangaslammin koulun kanssa. Kummiluokan tavoitteeksi on kirjattu kiinnostuksen lisääminen luontoon, positiivinen asenne luonnossa liikkumiseen sekä luonnossa liikkumisen perustaitojen oppiminen. Pirjo on myös ensimmäinen Suomen Ladun kouluttama Hiihtoniilo, joka omalla esimerkillään ja kasvatuksellisella otteellaan on näkyvästi edistänyt hiihdon harrastusta sekä lasten että aikuisten keskuudessa.
Pirjo on aktiivinen toimija myös Visan ja Eläkeliiton järjestämissä tapahtumissa ja aina valmis osallistumaan muidenkin järjestöjen tapahtumiin. Pirjo on organisoinut kaupungin kanssa yhteistyössä järjestettyjä varhaiskasvatuksen, koululaisten sekä ikäihmisten Voimaa Vanhuuteen luontoliikuntatapahtumia. Henkilönä Pirjo on joustava, yhteistyöhaluinen ja – kykyinen pyyteetön työmyyrä.

Taija Sorsa

Iisalmen Taitoluistelijat on nuorehko vuonna 2012 perustettu seura, joka tarjoaa toimintaa tavoitteellisesti harjoitteleville kilpaluistelijoille, taitoluistelun harrastajille lapsista aikuisiin sekä pienille luistelukoululaisille. Seuralla on toimintaa Iisalmen ja Sonkajärven jäähalleissa.
Taija on ollut toiminnassa mukana lähes seuran perustamisesta alkaen. Hän on toiminut harjoitusvastaavana, mikä on hyvin merkittävä rooli jääurheiluseuran toiminnassa ja arjen harrastuksessa. Taijalla on vahva halu kehittää seuran toimintaa ja jatkuvuutta. Puheenjohtajan roolissa Taijalla on menossa kolmas vuosi. Henkilönä Taija on myös joustava, yhteistyöhaluinen ja – kykyinen pyyteetön työmyyrä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *